Tweede bijeenkomst opa-hut

Tijdens de tweede bijeenkomst van de opa-hut, waren we opnieuw met zijn zessen: Jack, Edmond, Meneer Jongsma, Tobias, Sander en ik. Helaas kon Ghassan, de kipkeeper er niet bij zijn. Edmond was voor het eerst, een handige man uit Guinee, die jarenlang als electricien heeft gewerkt.

Voor deze tweede keer zouden we allemaal materiaal meenemen zodat we kleine modellen van de ideeën zouden kunnen bouwen. Meneer Jongsma kwam met een bijzonder idee voor het kippenhok, waar Sander een model van wist te maken.
Er ontstonden ideeën om mensen uit de buurt meer te betrekken bij de kippenhut. Bijvoorbeeld door een composthoop bij de hut te bouwen, zodat mensen daar hun eten kunnen weggooien. Ook is het idee om in het kippenhok te kunnen zitten, zodat je er een tijdje kan verblijven en niet alleen van buitenaf er naar kijkt. Weer een ander idee is om beplanting bij het kippenhok te laten groeien, zoals mais en olifantsgras, zo kijk je ook niet tegen het lelijke gaas aan. Belangrijk in ieder geval is dat het kippenhok van de grond af staat en het liefste in een boom. Er kan ook altijd nagedacht worden om iets als basis te gebruiken zodat je niet alles zelf hoeft te bouwen. Leuk uitgangspunt is de ronde vorm, los van vierkanten bouwen. Ook ghassan wil graag een rond kippenhok. Als het hok heel mobiel zou zijn, bijvoorbeeld op een paardenwagen dan kan je met de kippen overal naar toe, zoals scholen, buurtfeesten etc.

Voor volgende week gaan we macquettes bouwen. We stellen twee situaties op, die we in twee groepen gaan uitwerken. Iedereen denkt na over de vraag welke functies het kippenhok allemaal kan hebben. En wat de reden is waarom mensen zullen komen naar de kippenhut.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen