Makers Festival

4 en 5 november vond het Makers Festival plaats in de Garage Notweg, een hotspot voor Social Design, gelegen in Amsterdam Nieuw West. Boomhuttenfest was van de partij! De Ymere/Caland Lyceum Hut was opgezet en Bob en Iris van het Pal West Woonatelier restaureerden hun Boomhut-ei met hulp van ontwerper Jorinde Verweij.We waren in zeer inspirerend gezelschap van innovatieve ontwerpers en initiatieven. Hieronder een quote van de website van The Beach, initiatiefnemer van het Makers Festival.

"Met Makers + co willen we het ontwerpdomein overstijgen door de actuele belangstelling van ontwerpers voor ambachten te verbinden met sociale innovatie. In ons programma richten we ons daarom, naast ontwerpers en makers, nadrukkelijk op toekomstige makers en het (vak)onderwijs.
Makers + co wil met het geboden programma nieuwe samenwerkingsvormen en de verankering ervan in langlopende trajecten – met de lokale situatie als kern – realiseren en zodoende uitgroeien tot een duurzaam platform voor eigentijdse ambachtelijkheid met de Garage Notweg als basislocatie.MAKERS FESTIVAL
In het jaarlijks terugkerende festival presenteren we inspirerende ‘cases en kansen’ aan de hand van voorbeeldprojecten waarin ambacht, design en media/technologie samenkomen. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van nijverheid in relatie tot design, mode, voedsel, ruimte / plekken (ruraal / urbaan), ecologie, spelen, geld worden niet alleen getoond, maar kunnen ook door zelf doen worden ervaren in het Makers Lab.
Voor het programma van 2011 leggen we de nadruk op de rol die ‘de plek’ – ‘het lokale’ – speelt bij nieuwe vormen van nijverheid en hoe ze elkaar beinvloeden."

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen