Zelfregulerend Zooitje Ongeregeld

Dag 2: Het weer was ons goed gezind vandaag. Uit alle hoeken en gaten kwamen ineens groepjes buurtkinderen, sommigen al met de hamer aan de broek hangend. "Wij komen hutten bouwen!". Met toestemming van aannemer Markus werden er stapels pallets van het aangrenzende bouwterrein ontvreemd en begon het werk.

De groep werd groter en groter, wij zorgden voor een zakje spijkers. Deze was natuurlijk binnen een paar uur op. Vaders en moeder werden ingeschakeld, schuurtjes en zolders werden druk bezocht en skelters werden beladen met materiaal.

Al snel was er sprake van 2 kampen, er werd over gelopen, gerivaliseert, geruziet en vrede gesloten. Voor dit soort zaken was er naast een stal voor de fietsen, een tropisch dakterras en een tuintje ook een vergaderkamer in 1 van de hutten gebouwd.

Na ons vertrek op vrijdag werd in overleg met de ouders (die inmiddels een tennisbaan voor zichzelf hadden aangelegd op de parkeerplaats) besloten dat de kinderen het weekend nog door konden bouwen aan hun forten onder toezicht van de ouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen