Media College #1

De komende 5 weken zal Boomhuttenfest. intensief met een klas van Media College Amsterdam aan de slag zijn. De hut moet het werk wat er op de school gemaakt wordt tentoon kunnen stellen en zal meteen gebruikt worden op het eigen festival van het Media College.

De dag begon subtiel met de vraag: 'sorry hoor, wat moeten wij in godsnaam met een boomhut?!'. Heel pedagogisch weigerden wij te antwoorden en gaven enkel een stoot inspiratie doormiddel van de voorbeelden op dit blog. De vraag was daarna verdwenen... Tijd om aan het werk te gaan!

In dit stadium wilden wij graag met groffe vormen beginnen en vroegen wij de klas in het gebouw opzoek te gaan naar allerlei materiaal. Stukken bamboe, afgekeurde lampenkappen, takken, rolgordijnen, willekeurig plastic en kapotte stoffer en blik. Precies goed! Deze fantastische modellen werden gemaakt: een 'onder de grond' hut, een bewegende rups hut, droomwolk hut, een luxe hut met naar boven ploppende muren, een moederboom met jacuzzi en hafpipe. Aan inspiratie geen gebrek!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen